.

marți, 10 mai 2011

Tort '' Aly''

 

Blat: 6 albusuri se bat spuma cu 6 linguri de apa.Adaugam 6 linguri de zahar si continuam sa batem pana se topeste apoi adaugam si galbenusurile.Lasam mixerul deoparte si cu o lingura incorporam usor cate o lingura de faina pana punem 12 linguri de faina si 1 praf de copt.Compozitia se coace in tava tapetata cu hartie de copt la foc mediu 25 min.
Pentru acest tort am copt 3 foi de blat in tava dreptunghiulara.
 Crema:3 plicuri de budinca de vanilie si 10 linguri de zahar se fierb apoi se acopera cu folie alimentara si se lasa la rece.Dupa ce budinca s-a racit se ia folia si se mixeaza bine,adaugand si 300 ml frisca lichida in timpul acesta si o batem bine pana devine spumoasa.
Cu acesta crema umplem tortul.Blaturile au fost insiropate cu sirop facut din apa,zahar si esenta de rom.
Deasupra am acoperit cu frisca,am decorat in alb si albastru,dupa preferinta sarbatoritei.Deasupra am montat o vafa cu poza ei.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Trimiteţi un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...