.

vineri, 6 mai 2011

Prajitura cu bezea caramel


Ingrediente:
Blat:
8 oua,8 linguri de zahar,8 linguri de faina,1 praf de copt.
Crema:
4 galbenusuri,150 gr zahar,3 linguri de faina,250 ml lapte,200 gr unt.
Bezeaua:
4 albusuri,4 linguri de zahar.
4 linguri de zahar caramelizat.

Mod de preparare:
Blatul:Se bat albusurile cu zaharul,se aduga galbenusurile,apoi faina si praful de copt.

Crema:Galbenusurile se amesteca cu zaharul,faina si laptele.Se fierb pana la obtinerea unei creme.Dupa racire se amesteca cu untul si esenta de vanilie sau zahar vanilinat pana devine spumoasa.Crema se intinde peste blat.

Bezeaua:albusurile se bat spuma tare cu zaharul.Separat se caramelizeaza 3-4 liguri de zahar,peste care se adauga 4-5 linguri de apa si se fierbe.se adauga fierbinte siropul obtinut peste bezea si se bate in continuare.Se obtine o bezea care nu se lasa.









5 comentarii:

  1. veronica cind faci niste savarine.?prajitura,cred caeste delicioasa.

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumim pentru retete, in curand voi incerca sa fac si eu aceasta prajitura.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Delia,te asigur ca daca urmezi pasii intocmai nu ai cum sa dai gres si vei avea un mare succes cu ea!

      Ștergere
  3. Arata foarte bine, presupun ca si gustul este pe masura.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mie si familiei mele ne-a placut in mod deosebit.Daca vrei sa incerci te asigur ca vei tare multumit

      Ștergere

Trimiteţi un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...