.

miercuri, 18 mai 2011

Budinca cu carne




Ingrediente:
500gr carne tocata
1 ceapa,1 morcov
2 linguri de bulion
150gr malai
200ml apa
200ml lapte
100gr smantana
3 linguri pesmet,
3 oua,verdeata ,sare, piper,ulei



Mod de preparare:
Tai ceapa marunt,dai morcovul pe razatoarea mica si la calesti in putin ulei.



Adaugi carnea tocata si lasi sa se inabuse pana scade zeama lasata de carne.
adaugi bulionul,condimentezi cu sare si piper.Dupa ce s-a racorit putin pui un ou si amesteci .Adaugi si verdeata tocata marunt.


Prepari o mamaliga mai moale din apa,lapte,malai si un praf de sare.O lasi cateva min sa se racoreasca apoi adaugi smantana,galbenusurile si apoi albusurile batute spuma.



Intr-o forma punem un strat de carne si apoi deasupra un strat de mamaliga.presaram deasupre putin pesmet si punem la cuptor 40 min la foc mediu.









2 comentarii:

Trimiteţi un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...