Haios
Ingrediente:
Aluatul 1:
1 kg de faina alba de buna calitate (000)
4 galbenusuri
100 de grame de iaurt
1 lingura de zahar
1 plic de zahar vanilat
un varf de cutit de bicarbonat de sodiu
1 lingurita de sare
apa rece cat cuprinde pentru a se forma un aluat omogen, nelipicios - adaugati cate putina pana ce aluatul este asa cum il dorim noi.
Aluatul 2:
600 de grame de osanza cruda, macinata
300 de grame de faina
Umplutura:
gem acrisor si mai consistent
zahar pudra
Preparare:
Se framanta cele doua aluaturi, pana devin omogene.
Fiecare dintre cele doua aluaturi se presara cu faina, se infoliaza si se dau la frigider pentru cel putin jumatate de ora.
Aluatul cu galbenusuri se intinde intr-o foaie dreptunghiulara de aproximativ 1/2 cm grosime, avand grija sa presaram faina pe masa pentru a nu se lipi foaia de masa.
Aluatul cu osanza se imparte in trei parti, iar una dintre treimi se repartizeaza cat mai uniform deasupra foii intinse:
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Trimiteţi un comentariu