.

joi, 6 iunie 2013

Tort de ciocolata cu crema de iaurt si capsuni




Ingrediente:
Blat: 4 oua,100 gr ciocolata,2 linguri faina,2 linguri amidon,3 linguri cacao,1 praf de copt,1 esenta de rom.
Crema: 900  gr iaurt,300 gr frisca,250 gr zahar,2 plicuri gelatina(20 gr),1 kg capsuni proaspete.
Crema de ciocolata:200 gr ciocolata,250 frisca lichida
Mod de preparare:
Blat:
Galbenusurile se freaca spuma cu zaharul,se adauga ciocolata topita si esenta de rom. Incorporam apoi faina,cacaua si amidonul impreuna cu praful de copt. La final amestecam in compozitie si albusurile batute spuma.
 Se pune intr-o forma rotunda cu diametrul de 30 cm si se coace 40 min la foc mic.

Crema de iaurt:
 Iaurtul se amesteca cu zahrul si gelatina hidratata si apoi topita.
 Frisca se bate  si apoi se adauga iaurtul si apoi fructele(eu am lasat capsunile intregi pentru ca nu erau foarte mari).
 In jurul blatului se pune inelul de la forma de copt,se toarna crema in forma peste blat si se lasa la rece  4 ore.

Crema de ciocolata: frisca lichida se pune pe foc,adaugam ciocolata maruntita si lasam pana se topeste toata ciocolata amestecand usor tot timpul. luam de pe foc si lasam la temperatura camerei sa se racoreasca cateva ore.
 Dupa ce tortul a stata la frigider macar 4 ore turnam crema peste crema de iaurt si intindem uniform pe toata suprafata.
Dam din nou la frigider cel putin 4 ore.







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Trimiteţi un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...