.

vineri, 21 iunie 2013

Tort cu blat multicolor si capsuni











Ingrediente:
8 oua
8 linguri de apa
8 linguri de zahar
16 linguri de faina
1 praf de copt
100 gr decor multicolor
Crema:
2 budinci de vanilie
800 ml lapte
8 linguri zahar
200 ml frisca
Decor:
400 ml frisca
300 gr capsuni proaspete
 2 plicuri tort jelee rosu

Mod de preparare: .
Albusurile impreuna cu apa se bat spuma,adaugam zaharul si batem pana se topeste tot apoi adaugam si galbenusurile. Incorporam amestecand usor cu o lingura sau spatula faina si preful de copt si la final decorul .

Turnam toata compozitia in forma patrata de copt tapetata cu hartie. Coacem blatul la foc mic 50 de min.
 Scoatem din forma apoi si lasam sa se raceasca.
Crema: fierbem budinca pe care o lasam sa se raceasca.O mixam bine cand este rece,adaugam si frisca si mixam pana avem o crema pufoasa.
Tortul rece il taiem pe doua locuri pentru a obtine trei blaturi.

 Insiropam fiecare blat cu un sirop din apa,zahar si esenta de rom.
 umplem tortul cu crema si decoram cu frisca,felii de casuni si deasupra turnam jeleul cald.Dam tortul la rece 2-3 ore.


2 comentarii:

  1. Foarte aspectuos si cu siguranta foarte delicios!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc,da a fost tare bun.Insa cel mai important a fost ca a si aratat foarte bine in sectiune! Asa-i ca-s tare modesta?

      Ștergere

Trimiteţi un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...