.

miercuri, 19 iunie 2013

Prajitura cu visine,branza si ciocolata



 Ingrediente:
Blat:


 4 linguri unt

300 gr zahar tos
4 oua
1 esenta de vanilie
500 gr faina
1 praf de copt
Crema:
500 gr branza cremoasa de vaci
200 gr zahar
3 oua(galbenusurile)
200 ml smanatana grasa
1 lingura esenta de visine
  cateva picaturi colorant rosu
Bezea: 
3 albusuri
3 linguri de zahar
visine taiate
Glazura de ciocolata:
300 gr ciocolata menaj
100 gr unt
 100 ml frisca

Mod de preparare:
Blat:
Untul se freaca spuma cu zaharul,se adauga ouale pe rand,esenta.Se incorporeaza in amestec faina si praful de copt.

Se intinde uniform aluatul in tava tapetata cu hartie de copt.Se coace 15-20 min la foc mediu.

Albusurile pentru bezea se bat spuma,se adauga zaharul si se bat pana se intareste bezeaua,se intinde peste blatul copt,fierbinte,si se introduce din nou la cuptor pentru 2-3 min.

Crema:
Branza se amesteca cu smantana si galbenusurile.Se adauga zaharul,esenta de visine,visinele taite in bucati,colorantul

si se intinde apoi in strat uniform peste prajitura fierbinte scoasa din cuptor.Se pune tava cu prajitura din nou la cuptor penru 20-25 min.

Se lasa sa se raceasca foarte bine in tava.Este de preferat sa folosim o tava cu peretii detasabili.Daca nu avem prajitura nu se poate rasturna,deci va fi taiata in tava.
Glazura de ciocolata:
 Ciocolata se topeste impreuna cu untul la bain-marie,se lasa sa se racoreasca putin si apoi se maesteca cu frisca batuta.
Intindem glazura peste crema de branza si mai dam la rece 1-2 ore dupa care se poate portiona.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Trimiteţi un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...