.

miercuri, 12 iunie 2013

Tort cu visine si capsuni








Ingrediente:
Blat:
140 gr unt
1 paghet de glazura de ciocolata
2 linguri de cacao
2 oua
3 linguri de smantana grasa
180 gr faina
Crema de visine:
900 gr iaurt
 300 gr frisca
 300 gr visine proaspete
260 gr zahar
2 plicuri de gelatina(20 gr)
Jeleul de capsuni:
 400 gr capsuni proaspete
200 gr zahar
10 gr(1 plic) de gelatina
Decor:
100 gr frisca si cateva visine

Mod de preparare:
Blat:
Untul se freaca spuma cu zaharul,adaugam pe rand cate un ou,apoi cacaua si glazura de ciocolata.Incorporam in amestec smantana si apoi faina.

 Punem in forma de tort(30 cm-diametru) si coacem 40 min. Scoatem di forma abia dupa ce s-a racit si indepartam hartia de copt.
Crema de visine:
 Iaurtul se amesteca cu zaharul,visinele si gelatina hidratata si topita. Frisca se bate bine si apoi se amesteca in iaurt.

 Jeleul de capsuni:
Capsunile si zaharul se pun in blender si se fac piure peste care se adauga gelatina hidratata si topita.
Pe un platou asezam blatul iar in juril lui punem un inel detasabil.

Turnam crema de visine peste blat si dam la rece 2 ore. Dupa acest timp preparam si jeleul pe care il turnam peste crema care s-a intarit  si dam din nou la rece 2-3 ore.

 Indepartam inelul si decoram cu frisca.









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Trimiteţi un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...