.

duminică, 23 iunie 2013

Diplomat cu spuma de visine si cirese














 Mi-am pus in gand sa particip la concurs pe blogul  Bucatareli la borcan.Multumesc Gabi pentru acesta ocazie.
Dar ce sa pregatesc oare ca afara e groaznic de cald,la mine in bucatarie la fel.Nu prea imi vine sa aprind cuptorul.O spuma rece cu fructe-la borcan-ca asa cere concursul,putin mai altfel spuma asta,a rezultat un diplomat,bun,cremos,pufos,rece,reacoritor.Acelasi lucru scris de doua ori...merita sa explic in acest fel...e atat de bun diplomatul!

Ingrediente:
1 pachet mare de piscoturi
Spuma:
4 galbenusuri
300 gr miere
800 ml lapte
500 ml frisca
20 gr gelatina
200 gr dulceata de visine
200 cirese din m(fara samburi)

Mod de preparare:
Spuma:
Cele 4 galbenusuri se amesteca bine cu mierea.

Intre timp punem laptele la fiert. Turnam in fir subtire laptele peste galbenusurile cu mierea si amestecam continuu.Punem apoi compozitiala bain-marie cam 20 min si amestecam continuu.Racim apoi crema.Gelatina hidratata si topita se adauga in crema.
Batem frisca,adaugam dulceata de visine si amestecam impreuna cu crema.


Ciresele din compot se curata de samburi si se scurg de zeama.
Piscoturile se trec rapid prin zeama de la compot si se aseaza in forma in care vom pregati tortul diplomat.
Vom aseza in jurul cercului si pe paltou un rand  de piscoturi unul langa altul.
Toata spuma o vom pune in forma si apoi punem toate ciresele,apoi o vom indrepta frumos pe deasupra si o dam la frigider 4-5 ore.

Scoatem de la rece,desprindem inelul de pe margine si tortul poate fi servit.









Un comentariu:

Trimiteţi un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...