.

sâmbătă, 24 noiembrie 2012

Vinete italienesti

Ingrediente

5 kg de vinete
150 gr sare
1 l otet
1 l ulei
1 capatana de usturoi
1 crenguta de cimbru
1 legatura patrunjel

Mod de preparare

Se spala vinetele si se taie pe lungine in felii subtiri.Presam sare peste feliile de vinete si le asezam intr-un vas.Peste vinete punem o farfurie si peste farfurie o greutate(vas cu apa sau improvizam).In acest fel lasam vinetele 24 de ore.
Dupa acest timp scurgem vinetele si le punem iar in vas si le acoperim cu otet.Le mai lasam 24 de ore.
In urmatoarea zi le scoatem feliile de vinete din otet si le asezam in borcane.Punem printre felii si usturoiul taiat felii,cimbru,frunze de patrunjel.Turnam ulei peste vinete pana sunt acoperite complet.Nu trebuie sa ramana goluri.
Inchidem borcanul si nu umblam la el cel putin o luna.

Cu acesta reteta vreau sa particip la concursul http://www.foodiefamily.ro/blog/retete/concurs-de-toamna/
de pe blogul  http://www.foodiefamily.ro/blog/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Trimiteţi un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...