.

vineri, 2 noiembrie 2012

Tort"Trandafiri albastri"

Ingrediente:
  •  20 de oua
  • 20 gr praf de copt
  • 3 plicuri budinca de frisca
  • 1 litru lapte
  • 500 gr zahar
  • 600 gr faina
  • 10 linguri ulei
  • 1 litru frisca
  • . Fructe: banane si nectarine
  • Decor Flori si frunze din lapte praf
Mod de preparare:
Blat:
Albusurile se bat spuma,se adauga zaharul si apoi cate o lingura de ulei pana bezeaua este tare si lucioasa.Incorporam in bezea si galbenusurile.
Amestecam apoi in compozitie usor si cate putin din faina si praful de copt.
Coacem in forma dreptunghiulara,facem testul cu scobitoarea.
Dupa ce blatul se raceste bine se taie pe doua locuri cu multa atentie sa iasa blaturi drepte.
Crema:
Budinca se amsteca cu laptele si cu zaharul si se fierbe.Se acopera cu folie si se lasa la rece.
Mixam bine budinca dupa racire,adaugam 300 ml frisca si mixam pana se face o crema spumoasa.
Umplem tortul cu acesta crema si punem peste fiecare strat de crema si cubulete de fructe.
Lasam la rece 3-4 ore dupa care decoram cu frisca.

Pentru un domn tare dragut un tort comandat de sotia lui.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Trimiteţi un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...