.

luni, 5 noiembrie 2012

Tartelete cu ciuperci

Ingrediente pentru 4-6 portii
Pentru aluat:
170 gr faina ,
120 gr unt
sare
Pentru umplutura:
300 gr ciuperci
40 gr unt
4 linguri de smantana
1 legatura patrunjel
 1 ceapa alba
sare si piper
Decor
1-2 rosii

Mod de lucru:
Faina se framanta bine cu untul moale si praful de sare pana cand aluatul se desprinde de pe maini.
Impachetam aluatul in folie si lasam la rece 30 min.

Dupa acest timp intindem o foaie subtire si apoi imbracam formele mici de tarte dupa ce le-am uns cu putin ulei sau unt.

Dam la cuptor la foc mediu cam 10 min.
Umplutura:
In timp ce aluatul e in frigider si apoi la cuptor pregatim umplutura.
Ceapa tocata marunt se caleste in unt topit.Adaugam ciupercile taiate feliute subtiri.Se innabuse 2-3 min.Adaugam patrunjelul tocat marunt,smantana si potrivim de sare si piper.lasam sa fiarba  pana scade.
 Dupa 10 min scoate tarteletele din cuptor,apasa pe fund sa se desumfle care s-au umflat si umplele cu compozitia de ciuperci.Mai lasam apoi la cuptor 7-8 min.

Se scot din forme si se decoreaza cu felii subtiri de rosii.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Trimiteţi un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...