sâmbătă, 21 ianuarie 2012

Tort cu crema de lamaie



Blat:
6 oua,6 linguri de apa,6 linguri de zahar,12 linguri de faina si 1 praf de copt,1 lingurita coaja de lamaie si cateva picaturi esenta de lamaie.
Crema:
5 budinci de lamaie,20 linguri de zahar,1 pachet(250gr) margarina,1,5 l lapte.
Decor:
750ml frisca lichida
Pentru insiropat 1 l sirop aromat cu esenta de rom.

Mod de lucru:
Albusurile,apa,coaja de lamaie se bat spuma,se aduga zaharul,galbenusurile,esenta de lamaie,apoi se amsteca faina si praful de copt,amestecand usor cu o lingura.
Coacem blatul intr-o tava mare dreptunghiulara cam 20-25min la foc mic.
Facem 3 astfel de blaturi.

Crema: preparam budinca dupa instructiuni dar cu mai putin lapte,adica la 5 plicuri am pus 1,5 l lapte.
Cand e rece se amesteca cu margarina si se freaca sa devina spumoasa.

Blaturile insiropate se umplu cu crema de lamaie si apoi decoram cu frisca batuta.
Pentru ca tortul a fost facut pentru o persoana careia ii plac mult motoarele,am ales ca decor o motocicleta asezata pe o alee(din mac)






Niciun comentariu:

Trimiteţi un comentariu

Trimiteţi un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...