.

joi, 12 ianuarie 2012

Prajitura "Fanta"

Blat:

6 oua
4 linguri faina
6 linguri zahar
2 linguri cacao
1 praf de copt
6 linguri ulei

Crema 1

500 g branza de vaci
200 g zahar
250 g unt
Esenta de vanilie

Crema 2

2 budinci  de vanilie
750 ml  Fanta
3-4 linguri de zahar

Mod de preparare: 

  Separam albusurile de galbenus si le batem spuma,adaugam zaharul si galbenusurile alternand cu uleiul. Adaugam apoi cacaua,faina si praful de copt amestecand usor. 



Punem compozitia in tava tapetata cu hartie de copt.Coacem la foc mediu 30 min,apoi lasam sa se raceasca bine blatul.

 

Crema1: Branza se amesteca bine cu zaharul si esenta de vanilie si apoi cu untul moale.Se pune peste blat si se lasa la rece.

 

Crema 2:Sucul se pune in vasul in care vom fierbe crema si-l vom lasa asa 10 min,in acest fel nu va mai face spuma in timp ce fierbe.Adaugam praful de budinca si zaharul si vom fierbe crema. Dupa ce luam de pe foc vom continua sa amestecam in crema pana aceasta se va mai racori putin,apoi o intindem in strat uniform peste crema de branza si lasam iar la rece.

2 comentarii:

Trimiteţi un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...