.

joi, 26 ianuarie 2012

Tarta cu spanac si feta

Ingrediente:
Pentru aluat:
-250 g faina
-100 g unt rece
-1 galbenus de ou
-sare
-2 linguri apa rece (cu gheata daca se poate)
Umplutura:

- 700-800 gr spanac proaspat
-250 g branza feta
-3 fire de ceapa verde
-optional usturoi
-3 oua
-100 g cascaval
-sare
-ulei
Mod de preparare:
Se amesteca untul taiat cubulete cu faina, sarea, galbenusul de ou si se adauga in final apa rece. Bila de aluat se inveleste in folie si se pune in frigider pentru 1 ora.
Spanacul se fierbe in apa cu sare si se scurge. Dupa ce s-a scurs bine, se toaca.
Ceapa se taie marunt si se caleste in ulei . Se adauga spanacul tocat, sare, branza feta si un ou batut.
Se intinde aluatul . Se pune in forma de tarta.
Se toarna toata compozitia de spanac. Deasupra se toarna cele 2 oua batute si se rade cascaval.
Se coace in cuptorul preincalzit, la foc mic 45 minute, pana se rumeneste. Este deosebit de buna la gust.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Trimiteţi un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...