.

duminică, 7 iunie 2015

Tort cu piersici,jeleu si ganache de ciocolata



Ingrediente:
Blat:
4 oua
4 linguri apa
4 linguri zahar
 2 linguri cacao
6 linguri faina
1 praf de copt

2 conserve de compot de piersici
Jeleu:
650 ml zeama de compot de piersici si prune(pentru a se colora in rosu)
 Crema Ganache
300 gr ciocolata
300 ml frisca lichida

Mod de preparare:
Blat:
Albusurile se bat spuma impreuna cu apa.Adaugam zaharul si apoi dupa ce s-a topit adaugam si galbenusurile.Incorporam amestecand usor faina si cacaua impreuna cu praful de copt.Coacem blatul intr-o forma rotunda.
Crema Ganache:
Frisca si ciocolata taiata marunt se pun la foc pana cand se topeste toata ciocolata.Lasam la rece 5-6 ore dupa care se mixeaza pana devine spumoasa.
Dupa ce blatul s-a racit il asezam pe platou.Asezam inelul detasabil in jurul lui si aranjam jumatatile de piersici peste blat.Dam la frigider pana cand vom adauga jeleul.
Topim gelatina hidratata si o amestecam cu zeama de compot.Lasam jeleul astfel pregatit sa se raceasca in frigider amestecand din cand in cand in el.



Turnam jeleul peste blat doar inainte de a incepe sa se inchege,altfel va fi absorbit de blat.Dam repede iar la frigider.
Crema se pune peste jeleu cu ajutorul unui posh,cum dorim. 
Se mai las ala frigider o ora dupa care poate fi servit.




2 comentarii:

Trimiteţi un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...