.

miercuri, 17 iunie 2015

Gem de trandafiri cu zmeura



                  Trandafiri de dulceata inca mai sunt.Zmeura a inceput sa se coaca.Daca pentru a face un parfum se pot combina mai multe esente pentru a rezulta ceva minunat la final,si pentu o dulceata,gem in cazul meu se pot combina mai multe arome,deci mai multe fructe parfumate pentru a obtine ceva mirific la gust si aroma.

Ingrediente:
1kg zahar
400 gr petale de trandafiri
1 kg zmeura
24 gr sare de lamaie
1 l apa
3 plicuri gelfix Dr.Oetker 2:1 
200 gr zahar



Mod de preparare:

Punem apa cu zaharul sa fiarba cam 30 min pana incepe putin  sa se lege siropul.
Petalele de trandafiri curatate dupa cum stim de la DULCEATA DE TRANDAFIRI
Punem petalele de trandafiri (frecate cu sarea de lamaie ) in sirop si le fierbem 10 min dupa care adaugam zmeura si Gelfix-ul amestecat cu 200 gr de zahar.


Mai lasam sa fiarba 10 min dupa care oprim focul. Cand s-a mai racorit pautin o vom mixa cu blenderul vertical pentru a obtine o pasta cat mai fina.Daca vrem sa scapam de semintele de la zmeura vom strecura amestecul printr-o sita.Eu am lasat-o asa cum a iesit.
Se pune in borcane,se inchid si se pun la pastarare in camara.



2 comentarii:

  1. Doamne ce aroma ! Numai citind reteta, m-ai facut sa inghit in sec.Sunt convinsa de gustul mirific ce ne incanta papilele gustative....
    O minunatie !
    Te tzuc cu drag Vera !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa stii ca este foarte parfumata,are un gust deosebit de bun.Este ceva cu adevarat deosebit intre dulceturi.
      Multumesc pentru apreciere!
      Te pup!

      Ștergere

Trimiteţi un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...