.

duminică, 21 iunie 2015

Budinca din creier de porc








Ingrediente:
500 gr creier
2 linguri de otet
1 lingurita sare
1 lingura ulei pentru uns tava
2 linguri pesmet
6 oua
2 linguri smantana
sare si piper
200 gr cascaval

Mod de preparare:
Creierul se lasa in apa cu otet o ora ca sa iasa sangele.Se cleteste si apoi se pune la fiert in apa cu sare 10-15 min.
Se lasa se sa scurga apoi si se portioneaza.
Ungem o tava ceramica cu putin ulei si tapetam cu un strat generos de pesmet.
La oua adaugam sare si piper si le batem.


Incorporam smanatana si amestecam bine.

Creierul se pune in tava.Turnam amestecu de ou peste creier.


Deasupra radem cascaval.Dam la cuptor pentru 30 min.



Se poate consuma atat cald cat si rece.Poate fi servit la micul dejun sau ca apertiv.


3 comentarii:

  1. am sa gatesc si eu reteta ta ,mi-ai facut mare pofta >d<

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Brandusa! Sa stii ca e tare buna budinca. Si te salveaza de un aperitiv cand ai o masa festiva.

      Ștergere
  2. Cat de bine arata budinca asta !
    O idee excelenta pentru un prinz.....
    Sigur s-a terminat pina acum, asa este ?

    RăspundețiȘtergere

Trimiteţi un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...