.

duminică, 7 iunie 2015

Prajitura cu vin si capsuni








Ingrediente
Blat:

4 oua
200 gr zahar
2 linguri de miere
150 ml vin rosu
400 gr faina
150 gr unt
50 gr cacao
1 praf de copt

Crema:
800 gr iaurt gras
300 gr frisca
300 gr capsuni
100 gr zahar pudra
20 gr gelatina

Glazura:
200 gr biscuiti 
300 gr ciocolata
100 ml frisca

Mod de preparare:
Mierea,untul moale,cacaua se amesteca foarte bine.Zaharul si galbenusurile se freaca spuma iar apoi se amesteca la compozitia de unt.Adaugam vinul si omogenizam iar apoi incorporam faina si praful de copt.Albusurile batute spuma se adauga incorporandu-le usor in restul amestecului.
Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt.
Cand este coapta o scoatem din tava,indepartam hartia si o lasam sa se raceasca.
Crema:
Toate ingredientele cremei trebuie sa fie cat mai reci posibil.
Iaurtul se amesteca cu zaharul pudra si fructele taiate cuburi.
Gelatina se hidrateaza si se topste si apoi se adauga in iaurt.
Frisca se bate bine si apoi o incorporam in iaurt.
Blatul se pune in tava in care a fost copt dar nu inainte de a intinde in acesta folie alimentara lasand mult peste margini.
Turnam crema obtinuta peste blat.Peste crema aranjam biscuitii unul langa altul iar deasupra turnam ciocolata topita impreuna cu frisca.
Dam la rece pentru cel putin 4-5 ore.
Scoatem prajitura din tava ridicand usor de folie si apoi inlaturam folia de sub prajitura.



2 comentarii:

  1. Mie îmi place sa fac prăjituri și sa stau în bucătărie asa ca sigur voi încerca aceasta rețetă cat de curând, arata minunat!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur Alexandra ca aiti place sa bucataresti.Iti recomand cu mare drag sa incerci aceasta prajitura.Vei vedea ca vinul da o aroma deosebita blatului iar crema este foarte racoritoare.

      Ștergere

Trimiteţi un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...