.

luni, 1 iunie 2015

Drob din ficatei si ciuperci cu oua de prepelita












Acesta reteta de drob este gatita in mod special pentru proiectul Traditie si gastronomie romaneasca lansat de Gina Bradea.Cum am primit de la domnul MIHAI DUMITRU
120 de oua de prepelita si ni s-a adresat cu rugamintea de a gati macar doua retete cu ele, iata ca aceasta este cea de-a doua reteta.
Drobul este o reteta traditionala romaneasca,in special pentru masa de Paste,insa ea poate fi pregatita si cu alte ocazii si poate avea diferite ingediente in compozitie,nu doar organe de miel.Am ales pentru acesta reteta ficateii de pui si ciupercile.

Ingrediente:
500 gr ficatei de pui
5-6 ciuperci mari
20 oua de prepelita 
5 oua de gaina
1 legatura ceapa verde
1 legatura usturoi verde
1 legatura marar verde
1legatura patrunjel verde
sare si piper




Mod de preparare:
Ciupercile se pun la fiert in apa cu sare.Ficateii se fierb si ei in apa cu sare.
Verdeata se toaca marunt.Ouale de prepelita se fierb.Ciupercile fierte si racite se taie nu foarte marunt.Ficateii se taie si ei in bucati mari.Ouale de prepelita fierte si curatate se lasa intregi.
Amestecam intr-un vas toate ingredientele,potrivim cu sare si piper.Adaugam ouale (de gaina) batute si la final si ouale de prepelita.
Ungem o forma(de silicon) cu ulei si apoi turnam toata compozitia.



Aranjam frumos si dam la cuptor la 200 gr pentru 35-40 min sau pana cand drobul este rumenit deasupra.
Scoatem tava din cuptor si lasam sa se raceasca.Abia cand drobul este rece se scoate din forma.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Trimiteţi un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...