.

joi, 25 iunie 2015

Papanasi fierti



Ingrediente:
300 gr branza de vaci 
1 ou
2 linguri de faina
3 linguri de gris
coaja rasa de la 1/2 lamaie
2 pliculete zahar vanilinat

1 lingura de unt
200 gr pesmet
2-3 linguri zahar
2 plicuri zahar vanilinat

Mod de preparare:
Intr-o oala de 3-4 l se pune apa cu putina sare sa fiarba.
Branza scursa foarte bine,oul,faina,grisul,coaja de lamaie si zaharul vanilinat se amesteca pana obtinem un aluat omogn care nu se lipeste de maini.
Pe masa  infainata se modeleaza un cilindru din aluat(cam de 4-5 cm diametru),care se taie apoi in felii de 2 cm.Cu degetul vom face o gaura la mijloc.Vom obtine in acest fel vom obtine cercuri.Este important sa fie bine infainati papanasii pentru a nu se deface la fiert.
Punem in apa care fierbe atatea bucati cate incap fara sa se suprapuna.Se las asa fiarba pana se ridica la suprafata apei.Se scot cu grija cu o paleta si se tavalesc prin pesmetul care a fost rumenit in unt si indulcit cu zahar.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Trimiteţi un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...