Gogosi
.
Cui nu-i plac gogosile? cred ca toti le-am manca oricand.Mie si baietilor mei ne plac tare mult,mai ales seara pe langa o cana de lapte sau ceai si sa ne uitam cu totii la un film bun .
Ingrediente:
1 kg faina
3 oua
500 ml lapte
150 gr zahar
coaja de la o lamaie
4-5 linguri de ulei
25 gr drojdie proaspata
1 l ulei pentru prajit
zahar pudra
Mod de preparare:
Framantam un aluat bine framantat din toate ingredientele pe care il lasam la crescut 45 min.
Pentru a modela gogosile intindem aluatul in foi de cel putin 5 mm pe care il taiem cu o forma rotunda sau un pahar.
De asemeni putem taia foaie de aluat in patrate de 5-6 cm latura,crestam la mijoc si trecem unul din colturi prin taietura.Obtinem o gogoasa innodata.Au un aspect foarte frumos.
Gogosile se prajesc in ulei incins la foc moderat.Se scot pe hartie absorbanta,iar cand sunt reci se pudreaza cu zahar.
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Trimiteţi un comentariu