Pateu de linte cu ciuperci

Ingrediente:
500 g linte 
375 g ciuperci proaspete 
250 g porumb boabe 
2 cartofi
 2 morcovi 
4 căţei de usturoi 
1 ceapă
 1 crenguta cimbru 
2-3 fire de pătrunjel 
1 lingura făina 
 ulei  
sare şi piper

 Mod de preparare:

In vase separate, se pun la fiert cartofii, morcovii si lintea. Apoi se scurg, si se mixeaza impreuna cu boabele de porumb si usturoiul.
Intr-o lingura de ulei se pune la prajit ceapa taiata marunt si, cand a devenit aurie, se adauga ciupercile feliate. Se lasa pe foc pana ce se evapora apa pe care si-o lasa ciupercile.
In piureul de legume se adauga ceapa si ciupercile, patrunjelul, cimbrul si se potriveste de sare si piper.
O tava de chec se unge cu puţin ulei, se tapeteaza cu faina si se toarna compozitia. Se niveleaza si se da la cuptor pentru 30 minute.
 Se lasa sa se raceasca în tava si apoi se taie.



Comentarii

Postări populare