.

duminică, 8 februarie 2015

Tort cu capsuni-fara coacere











Ingrediente:
Blat:
300 gr biscuiti macinati
100 gr nuca macinata
100 gr unt topit
Crema:
800 gr iaurt
400 ml frisca
50 gr gelatina
300 gr zahar pudra
500 gr capsuni proaspete
Glazura:
400 gr ciocolata neagra
100 ml frisca
50 ml ulei

Mod de preparare:
Blat:
 Topim untul pe care il amestecam cu biscuitii macinati si nuca macinata deasemeni.  Compozitia se pune in forma de tort cu pereti detasabili si se preseaza foarte bine cu dosul unei linguri. Lasam apoi la rece  cel putin o ora.


Crema:
 Iaurtul se amesteca cu zaharul pudra.Frisca se bate spuma.Capsunile se taie cubulete.Gelatina trebuie  hidratata in putin lapte dupa cere se topeste. Amestecam toate aceste ingrediente si apoi toata compozitia se pune peste blatul de biscuiti.Dam la rece 5-6 ore.Eu am asezat pe marginea formei de tort felii de capsuni dupa care am pus crema.
Glazura:
Ciocolata topita impreuna cu frisca si apoi amestecata cu uleiul se toarna la mijloc si se niveleaza usor spre margine. Se poate decora cu fructe.








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Trimiteţi un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...