.

duminică, 8 februarie 2015

Gogosi


 .
Cui nu-i plac gogosile? cred ca toti le-am manca oricand.Mie si baietilor mei ne plac tare mult,mai ales seara pe langa o cana de lapte  sau ceai si sa ne uitam cu totii la un film bun .

Ingrediente:
1 kg faina
3 oua
500 ml lapte
150 gr zahar
coaja de la o lamaie
4-5 linguri de ulei
25 gr drojdie proaspata

1 l ulei pentru prajit
zahar pudra 

 Mod de preparare:
Framantam un aluat bine framantat din toate ingredientele pe care il lasam la crescut 45 min.
Pentru a modela gogosile intindem aluatul in foi de cel putin 5 mm pe care il taiem cu o forma rotunda sau un pahar.
De asemeni putem taia foaie de aluat in patrate de 5-6 cm latura,crestam la mijoc si trecem unul din colturi prin taietura.Obtinem o gogoasa innodata.Au un aspect foarte frumos.
Gogosile se prajesc in ulei incins la foc moderat.Se scot pe hartie absorbanta,iar cand sunt reci se pudreaza cu zahar.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Trimiteţi un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...