.

marți, 8 iulie 2014

Coronita de paine cu salam si oua






Ingrediente
8 felii de franzela
16 felii de branza topita
16 felii de salam Victoria  de la Caroli
3 rosii mari
unt
150 gr cascaval
3 oua
 100 ml lapte



Mod de preparare:
 Feliile de franzela se taie in jumatate si se ung pe o parte cu unt.Avem grija sa le ungem pe toate in asa fel incat sa le putem aseza cu partea taiata catre mijlocul formei.
Ungem o forma (de Yena-am folosit eu) cu unt si apoi asezam o felie de paine ,o felie de salam Victoria de la Caroli si o felie de rosie.Procedam in acest fel pana la ultima felie.
In cazul in care forma voastra este mai mica folositi mai putine felii de paine,la fel si restul ingredeintelor in cantitati mai mici.
Dupa ce am ajuns la ultima felie de paine si am inchis coronita trecem la pasul urmator.Batem ouale impreuna cu laptele si le turnam incet peste feiile de paine.Lasam cam 10 min ca sa absoarba painea din lichid.

Dam la cuptor pentru 30-35 min.Inainte cu 5 min de a scoate din cuptor adaugam cascavalul ras. Cand acesta s-a topit scoatem tava pe un fund de lemn ce a fost tinut la caldura.

Se poate servi atat calda cat si rece.Este un preparat minunat.Merge pentru un mic dejun copios sau o cina satioasa.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Trimiteţi un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...