.

marți, 29 iulie 2014

Taietei din dovlecel cu sos quattro formaggi




Ingrediente:
2 dovlecei nu prea mari dar sa fie macar de 25-30 cm lung
1 plic de Knorr la fix  quattro formaggi
50 ml smanatana
1 lingura de ulei de masline
250 ml apa

Mod de preparare:
Dovleceii e bine sa fie mai lunguieti pentru a ne iesii taietii mai lungi.Au aspect mai frumos.
 Dovlecelul se curata de coaja si apoi se taie in fasii subtiri si nu prea late cu ajutorul curatitorului de legume.
Calim apoi intr-o lingura de ulei de masline tieteii cat sa ramana aldente.Condimentam cu foarte putina sare si piper.

 Pregatim sosul :amestecam continutul plicului de Knor la fix cu 250 ml apa rece si cu 50 ml smanatana.Se fierbe timp de 8 min pana cand sosul se ingroasa.

Asezam pe farfurie tieteii de dovlecel si turnam sosul cald deasupra.



2 comentarii:

  1. Interesanta reteta cu taitei din dovlecel !!! Buna idee ai avut Vera scumpa.
    Trebuie incercat dar poate facem noi sosul....
    •50 g unt
    •60 g emmental
    •100 g gorgonzola
    •50 g cascaval de oaie
    •150 g smanata nefermentata (pentru frisca, dar neindulcita)
    •sare
    •piper


    Mod de preparare:

    Topiti intr-o tigaie mare untul. Adaugati branza de vaci si celelalte branzeturi taiate cat mai marunt si lasati-le la foc mic, amestecand din cand in cand pana cand se topesc.

    Puneti apoi in tigaie smantana, potriviti de sare si piper si mai lasati la foc mic 1-2 minute, amestecand incontinuu. In acest sos astfel preparat puteti pune diferite tipuri de paste fierte si scurse bine de apa. Mai lasati sa dea in cateva clocote ...
    Sa sti ca merg sa cumpar dovlecei....
    Te tzuc cu drag !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Super Sidonia,sosul tau e grozav,insa cu reteta particip la un concurs unde trebuie musai sa fie sosul de la Knorr.

      Ștergere

Trimiteţi un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...