.

luni, 14 iulie 2014

Prajitura cu caise caramelizate




 Ingrediente:
180 gr unt sau margarina
1cana si 1/2 de zahar brun
1 kg de caise proaspete
 Blat:
6 oua
6 linguri de apa
6 linguri  de zahar
12 linguri de faina
1 praf de copt

1 cana suc de portocale

Mod de preparare:

Zaharul si untul se pun intr-o cratita pe foc pana se topeste tot zaharul.

Compozitia se pune intr-o tava neaderenta(ceramica sau teflon) iar caisele taiate in jumatate se aseaza cu partea rotunda in jos in sirop una langa alta.

Blatul:
Albusurile impreuna cu apa se bat spuma.adaugam zaharul si batem pana cand acesta se topeste.Adaugam si galbenusurile.Incorporam apoi faina si praful de copt amestecand usor.Compozitia se intinde usor peste fructe si dam la cuptor 45 min.

Cand prajitura este coapta fierbem sucul de portocale si-l turnam peste blat.Lasam prajitura in tava pana cand se raceste si apoi o rasturnam.



2 comentarii:

  1. hmmm, arata foarte bine:) Exista vreo alternativa la folosirea zaharului?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sincer nu stiu cum ar fi.In blat sigur se pot pune indulcitori si ma gandesc ca ar fi buna mierea pentru caramelizare .

      Ștergere

Trimiteţi un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...