.

miercuri, 2 iulie 2014

Prajitura cu visine in doua culori



Ingrediente:

8 oua
8 linguri de apa
8 linguri de ulei
1 ceasca (ceai)de zahar
3 cesti de faina
1 praf de copt

 700 gr visine
200 gr zahar

Mod de preparare:
 Visinele se curata de samburi si se lasa cu zahar cateva ore dupa care se fierb 5 min in zeama lasata.Se scurg si se lasa sa se raceasca.
Albusurile impreuna cu apa si praful de copt se bat spuma.Adaugam zaharul si batem pana cand spuma este tare si lucioasa.Adaugam apoi uleiul si galbenusurile,le incorporam bine.
Faina se adauga amestecand usor.
Punem in tava de copt tapetata cu hartie de copt jumatate din aluat. Asezam jumatate din visine peste aluat.In restul de aluat se adauga o lingura de cacao si se toarna peste aluatul alb cu visine.

Intindem usor aluatul cu cacao si deasupra asezam restul de visine.Incercam sa aranjam visinele in asa fel pentru a fi printre cele din stratul inferior.

Lasam la cuptor la foc mic 50 min.
Lasam sa se racesasca prajitura in tava dupa care o scoatem,inlaturam hartia de copt si pudram cu zahar apoi o portionam.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Trimiteţi un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...