.

marți, 13 mai 2014

Prajitura Tosca



Ingrediente:
Blat:
8 albusuri
200 gr zahar
100 gr mac
50 gr nuca de cocos
6 linguri faina
1 praf de copt

Crema:
8 galbenusuri
200 gr zahar
300 ml lapte
300 gr unt
1 plic budinca de vanilie
1 lingura esenta de vanilie


200 gr biscuiti dulci
200 ml cafea

Galzura:
150 gr ciocolata
150 ml frisca

Mod de preparare:
Blat:
Batem albusurile spuma.Adaugam zaharul si batem iar pana se topeste tot zaharul.Adaugam macul si nuca de cocos.
Adaugam faina si praful de copt.Intindem uniform compozitia in tava tapetata cu hartie de copt.Coacem la foc mediu.Facem testul cu scobitoarea.
Lasam prajitura sa se raceasca in tava si abia apoi o scoatem si luam hartia deoparte.
Crema:
Galbenusurile se freaca spuma cu zaharul se adauga praful de budinca si laptele.Se omogenizeaza si se pune la foc pana se ingroasa.Se lasa sa se raceasca.

Spumam untul si apoi incorporam crema rece  si esenta de vanilie.

Peste prajitura intindem crema in strat uniform.
Peste crema aranjam biscuitii trecuti prin cafeaua rece.

Topim ciocolata amestecata cu frisca.O lasam putin sa se racoreasca si o intindem uniform peste stratul de biscuiti.

Dam prajitura la frigider cateva ore inainte de a o portiona.



3 comentarii:

Trimiteţi un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...