.

duminică, 25 mai 2014

Despre BOABELE DE TONKA


           Mi-au fost recomandate ca fiind foarte aromate si bune la diferite deserturi.Am cautat retete si am gasit foarte multe,deci foarte multa lume le foloseste.
            Boabele de TONKA sunt de culoare cafeniu roscata pana la cafeniu inchisa de tot,aproape neagra.
            Boabele de TONKA sunt renumite pentru gustul lor de migdale dulci.De asemeni boabele au o aroma persistenta cu note de caramel si vanilie.E adevarat ca pot fi un inlocuitor mai ieftin al pastailor de vanilie.Se comercializeaza la un pret foarte bun.Aceste boabe provin de la arbori inalti de pana la 7-10 m,frunzele sunt de forma ovala si culoare verde-cenusiu de originedin America de Sud.Principalii producatori de azi sunt Nigeria si Venezuela.

Aceste boabe contin o substanta COUMARIN,substanta foarte toxica si interzisa in Statele Unite inca de prin anii 1950.Acesta substanta toxica produce leziuni ale ficatului.In ciuda acestui fapt ele sunt folosite cu mare succes in multe state din Europa.
Boabele de TONKA au o lunga istorie i folosirea lor in medicina alternativa de catre triburile amazoniene.O solutie din aceste boabe este folosita si in tratarea muscaturilor de sarpe.Este bine de stiut insa ca daca se folosesc in cantitate mare tonka poate provoca disturbari ale vitaminei K din sange devenind un anticoagulant puternic.
Datorita parfumului sunt folosite cu succes si in industria cosmetica.
              Deci folosite cu moderatie si nu foarte des  pot fi folosite cu succes in aromatizarea cremelor,inghetatelor sau in general in deserturile preferate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Trimiteţi un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...