.

marți, 6 mai 2014

Chiftelute de porc si orez cu legume


Ingrediente:
Chiftele:
1 kg carne tocata de porc
2 cartofi
1 ceapa
 1capatana usturoi
3 oua
3 linguri faina
sare si piper
1 legatura marar si patrunjel verde
ulei pentru prajit

Garnitura:
1 cana orez
400 gr legume congelate(amestec mexican)
4 fire ceapa verde
sare si piper
150 ml  ulei

Mod de preparare:
 Ceapa,cartofii,usturoiul se pun in robot si se macina.Tocam si carnea de porc separat.
Amestecam legumele cu carnea,adaugam ouale,sare,piper si verdeata tocata.Omogenizam si mai adaugam 2-3 linguri de faina pentru a lega si mai bine compozitia,deoarece fiind carne de porc e mai grasa.
Lasam 30 min compozitia pentru a patrunde sarea si piperul in compozitie.Modelam apoi si prajim chiftelute mici in ulei incins.
 Garnitura:
Cepa verde se toaca marunt si se caleste in ulei.Adaugam orezul si legumele congelate.Completem cu 3 cani de apa si sare si piper dupa gust.Amestecam si lasam sa fiarba la foc mic.Cand orezul este al dente stingem focul si acoperim cratita.Orezul va absorbi incet restul de lichid .

2 comentarii:

  1. Foarte frumos ornat si o reteta cu adevarat delicioasa cu siguranta

    RăspundețiȘtergere

Trimiteţi un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...