.

duminică, 9 martie 2014

Pate pe carpacio de mere



Ingrediente:
Pate de ficat :
1 kg ficat de pui
4 cepe mari
3-4 catei de usturoi
150 gr unt
200 ml supa de pui(apa+ concentrat de pui)
10 gr gelatina
sare,piper,boia dulce

Carpacio de mere:
2 mere
3 linguri de suc de lamaie
2 linguri sos de otet balsamic
sare de mare
piper negru
1 lingurita de miere
2 lingurite de mustar
3 linguri de ulei
o lingura miez de nuca taiat cu cutitul

Mod de preparare:
Pate:
Ceapa tocata se pune la calit in 50 gr unt.Dupa ce s-a calit ceapa adaugam ficateii si dupa cateva min condimentam .

Adaugam supa de pui si lasam sa fiarba bine pana cand scade aproape toata zeama.Dam  deoparte de pe foc.Se adauga untul si se amesteca.
Punem compozitia intr-un vas mai inalt si adaugam gelatina hidratata  si apoi pasam cu blenderul pana obtinem o pasta foarte fina.Turnam in forma si lasam la rece cateva ore.


Carpacio:
 Merele spalate se curata de seminte si se taie felii foarte subtiri si se stropesc cu zeama de lamaie pentru a nu oxida.
Sosul: sosul de otet balsamic,mierea,mustarul,sare,piper,ulei se amesteca intr-un bol.

Se aranjeaza pe farfurie feliile de mar in forma de evantai.Stropim din belsug cu sosul obtinut si apoi deasupra  la mijloc asezam felii de pateu.Deasupra presaram si miez de nuca taiat .




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Trimiteţi un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...