.

duminică, 2 martie 2014

Tort "Cosulet cu ghiocei"



De mult timp mi-am tot planificat sa fac si eu flori care sa fie fixate pe codita de sarma speciala.Acum cateva zile am gasit la noi in oras la un magazin si mi-am cumparat un set.Daca tot e martisorul am facut ghiocei din ciocolata.


Ingrediente:
Blat:
10 oua
10 linguri de zahar
10 linguri apa
20 linguri faina
1 praf de copt

Crema:
400 gr fructe de padure
200 gr zahar
10 gr gelatina
500 ml frisca

Decor:
250 gr pasta de zahar
100 gr ciocolata menaj neagra
 cosulet facut din 50 gr ciocolata neagra si 100 gr ciocolata alba
Ghiocei din plastilina de ciocolata alba

Mod de preparare:
 Blat:
Albusurile si apa se bat spuma.Adaugam zaharul si batem mai departe pana obtinem o spuma tare.Adaugam galbenusurile si batem pana se amesteca totul bine.
Faina si praful de copt se incorporeaza amestecand usor.Coacem blatul in forma rotunda.Dupa coacere il scoatem din forma,se lasa se raceasca si apoi se taie pe doua locuri pentru a avea trei foi de blat.

Crema:
Fructele se fierb cateva minute impreuna cu zaharul si apoi se lasa sa se raceasca.Gelatinase hidrateaza si apoi se topeste.Se adauga gelatina in fructele reci.Incorporam in frisca batuta amestecul de fructe.
Crema se imparte in doua parti.
Umplem tortul cu acesta crema.
Pregatim decorul: pasta de zahar se intinde foaie cu grosimea de 2-3 mm . Decupam din foaia de pasta de zahar exact un cerc pe masura tortului si o lipim pe tort deasupra.Se masoara si se decupeaza dupa masura (circumferinta tortului) o fasie de hartie de copt pe care apoi vom intinde un strat uniform de cioclata neagra topita.Se lasa ciocolata pana cand se inchega putin cat sa nu curga cand ridicam hartia.Se fixeaza de jurimprejurul tortului.Am pus apoi inelul detasabil pentru siguranta mea,am dat apoi tortul la rece o ora.
Pentru cosulet am topit ciocolata neagra impreuna cu cea alba,si pe un bol imbracat in folie de aluminiu si tinut in congelator cam o ora vom tuna ciocolata in fir.Lasam sa se raceasca si sa se intareasca ciocolata dupa care desprindem folia.Am fixat cosuletul pe tort,am aranjat apoi ghioceii pregatiti cu cateva ore mai inainte de pregatirea tortului.
Cu creioane colorate de la Dr.Oetker am scris si desenat .







Un comentariu:

Trimiteţi un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...