.

vineri, 21 martie 2014

Tort"La multi ani ALIN"





3 lingurita praf de copt
- 15 oua
- 100 ciocolata alba
- 30 linguri de faina
15 linguri apa
- 500 gr zahar
- 1 litru frisca
- 1 vafa din cofetarie la comanda
900 gr ciocolata menaj neagra

  Blat:
Albusurile se bat spuma impruna cu apa.Adaugam zaharul si batem pana cand acesta se topeste,Incorporam si galbenusurile.
Faina si praful de copt se amesteca apoi se incorporeaza in compozitia de blat amestecand usor pentru a nu se lasa.
Intr-o tava dreptungiulara tapetata cu hartie de copt se pune blatul si se coace 50 min la foc mic.
Se scoate cu grija de pe hartia de copt cand este cald cand s-a racit se taie cu grija pe doua locuri.
Crema ganache:
500 ml de frisca si 500 gr ciocolata neagra,se lasa pe foc fara sa fiarba pana cand ciocolata se topeste.
Se lasa apoi la rece cel putin 4-5 ore si la urma se mixeaza bine pana devine spumoasa.
cu acesta crema umplem tortul.
Deasupra se intinde un strat de frisca alba pe care se va aseza vafa cu atentie sa nu faca pliuri.Se intinde si gelul special pentru acesta.Frisca vom intinde si pe margini.
Pe margine am pus niste fasii de ciocolata prgatite astfel:
ciocolata alba se topeste si desenam pe bucati de hatie gata masurate si taiate dupa dimensiunile exterioare ale tortului.Lasam sa se racesca,dar nu in frigider.Peste acest desen vom intinde cu miscari iuti un strat de ciocolata neagra topita.Cand si acesta s-a racit o lipim de frisca de pe margine.Avand grija sa nu rupem ciocolata se desprinde hartia de pe ciocolata.Va ramane in exterior desenul alb. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Trimiteţi un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...