.

duminică, 6 octombrie 2013

Sarlota de dovlecei cu cuscus


Ingrediente:
700 gr  dovlecei
1 ceapa
3 oua
1 cana cuscus
1/2 ceasca patrunjel tocat
3 linguri de ulei de masline
1 lingurita de sare
2-3 catei de usturoi
1 cub de concentrat de supa
1 ceasca de cascaval ras

Mod de preparare:
  Se spala dovleceii(eu am folosit unul mai lunguiet si a fost suficient)si se oparesc 10 min.
Se lasa sa se racesca atat cat sa putem sa punem mana pe el si il taiem pe lungime in felii foarte subtiri care apoi se pun pe o tava si se sareaza putin.
Ceapa se caleste in putin ulei,adaugam usturoiul tocat marunt peste care adaugam cuscus-ul, un cub de concentrat de legume sau pui si apa fiarta.Se lasa sa se umfle pastele .

Imbracam o forma de copt cu felii de dovlecel(eu am ales o craticioara rotunda,dar poate fi si o tava) farasa ramana goluri intre felii.

Restul de dovlecel ce ne ramane il tocam foarte marunt si-l adaugam la cuscus,se adauga ouale batute,cascavalul ras,patrunjel verde tocat marunt si se toarna amestecul in forma tapetata cu dovlecei,se intorc capetele feliilor peste compozitia de cuscus si se da la cuptor 30 min la foc mediu. Se lasa sa se racoreasca in forma cat sa putem rasturna fara manusi vasul.
Se poate servi fierbinte sau la temperatura camerei.








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Trimiteţi un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...