.

miercuri, 3 octombrie 2012

Tort"LA MULTI ANI! GABI"

Ingrediente:

  • 8 oua
  • 8 linguri apa
  • 16 linguri de faina
  • 1 praf de copt
  • 4 galbenusuri
  • 3 linguri de faina
  • 150 gr de zahar
  • 250 ml lapte
  • 300 ml frisca
  • 200 gr unt
  •  3 albusuri
  • 3 linguri de zahar
  • 5 linguri de faina
  • 1 lingurita cacao

Mod de preparare:

Blatul:Se bat albusurile cu zaharul,se aduga galbenusurile,apoi faina si praful de copt.
Se coace blatul in forma rotunda,dupa coacere se lasa la racit si apoi se taie pe doua locuri.

Crema:Galbenusurile se amesteca cu zaharul,faina si laptele.Se fierb pana la obtinerea unei creme.Dupa racire se amesteca cu untul si esenta de vanilie sau zahar vanilinat pana devine spumoasa.
Pentru decorul lateral am pregatit separat un blat astfel.
3 albusuri se bat bine apoi adaugam 3 linguri de zahar si 5 linguri de faina.Scoatem deoparte cateva linguri de aluat in care adaugam cacao(1 lingurita)
punem copozitia de cacao in poshs cu dui subtire pe o hartie de copt asezata pe tava se scrie (invers) LA MULTI ANI ! dam la congelator 15 min si apoi turnam si intindem repede blatul alb.Coacem la foc mic si atentie sa nu se faca blatul maro,sa ramana alb.
Desprindem hartia de copt si apoi taiem fasii cat de late le-am calculat pentru tort.
Tortul se umple cu crema,blaturile au fost insiropate.
Se pune un start de crema si pe margine apoi lipim blatul scris.
Decoram cu frisca.Am folosit ca decor si un trandafir din pasta de lapte praf si cateva stelute decorative.

 

2 comentarii:

Trimiteţi un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...