.

sâmbătă, 20 octombrie 2012

Tocanita de caprioara

Ingrediente:
1 kg de carne de caprioara
4 ardei grasi
3 cepe mari
5-6 ciuperci proaspete
2 morcovi
o telina
1 lingura de untura de porc
 1 lingura pasta de tomate
1 lingura faina
sare si piper

Mod de preparare:
Carnea de caprioara se marineaza cu 24 de ore mai inainte intr-un amestec de: vin rosu,ceapa taiata solzisori,baghete de telina,boabe de piper si ienimbahar,2 foi de dafin,sare si piper macinat,1 crenguta de cimbru si maghiran.
Scoatem carnea de la marinat.
Ceapa taiata se caleste in untura de porc.Folosim untura pentru ca acesta va da un gust mai bun,decat uleiul.
Cand ceapa este calita,punem carnea taiata cuburi,adaugam apa cat sa o acopere bine,acoperim si lasam sa fiarba bine.cand carnea este cam pe jumatate fiarta adaugam ardeii taiati nu prea marunt,morcovii,o bucata de radacina de telina si tijele acesteia,ciupercile si lasam sa mai fiarba pana cand legumele si carnea sunt bine fierte,
Potrivim de sare si piper.Adaugam inainte de final cu cateva min si pasta de tomate si faina amestecata cu putina apa.
Acestei gustoase tocanite ii sta bine langa o bucata de mamaliga calda.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Trimiteţi un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...