.

miercuri, 31 octombrie 2012

Tort "PAIANJEN"






Ingrediente
Blat:
200 gr unt
4 linguri de cacao
250 gr zahar
4 oua
1 esenta de vanilie
175 gr faina alba
 1 praf de copt
Crema:
750 ml lapte
2 plicuri budinca de vanilie cu bucati de capsuni
180 gr zahar
200 ml frisca
Glazura:
400 ml frisca lichida
300 gr ciocolata neagra
Fructe: 4 banane medii

Mod de preparare:
Blat:
Untul se  pune intr-un vas pe foc si se topeste.Se lasa putin la racorit si apoi se amesteca cu cacaua.
Galbenusurile se bat spuma cu zaharul si esenta de vanilie.Adaugam apoi peste crema obtinuta untul amestecat cu cacaua.
Incorporam in amestec si faina cu praful de copt.
Albusurile batute spuma se amesteca si ele usor in compozitie.
Pregatim o forma de tort rotunda,o tapetam cu hartie de copt si turnam compozitia. Coacem la foc mic 50 min.
Crema:
Laptele,praful de budinca si zaharul se fierb.Cand crema este fiarta se pune folie alimentara peste ea ca sa nu faca pojghita.Lasam la rece.
Cand crema este rece o mixam bine,adaugam frisca si mai mixam pana obtinem o crema spumoasa.
Galzura:
Frisca si ciocolata bucatele se pune pe foc mic,amestecam continuu pana cand cioacolata se topeste.
Dam deoparte si lasam sa se raceascainsa nu trebuie sa se intareasca foarte tare,sa fie ca o smantana foarte groasa.
Pentru a realiza tortul procedam astfel: taiem la 1cm distanta de margine blatului insa nu pana jos si scoatem cu grija partea de sus a blatului ca sa ne ramana un fund cu pereti.Blatul scos nu conteaza daca se rupe,pentru ca el oricum trebuie faramitat.
In interiorul blatului vom aseza bucati de banane(banana decojita se taie pe lungime).Peste banane punem toata crema,iar peste crema vom fixa foarte bine firimiturile de blat pana acoperim totul .

Turnam si intindem incet toata glazura de ciocolata,care va fixa si mai bine firimiturile.Glazura nu trebuie intinsa foarte frumos.Imitam aspectul paros al paianjenului.Lasam la rece 1-2 ore.
In acest timp din ciocolata neagra vom face picioarele paianjenului in forma de "L" si doi ochi din ciocolata 
alba.
Vom fixa picioarele si ochii pe glazura si vom obtine un infiorator paianjen,dar foare gustos.


3 comentarii:

  1. Ce tare e tortul asta, a iesit tare bine paianjenul...si cred ca e grozav de delicios :D

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce frumos arata,cel mic vrea si el un asemenea tort,m-as risca sa il fac,sper ca va semana cat de cat cu un paianjen.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteţi un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...