.

sâmbătă, 6 octombrie 2012

Prajitura cu prune si nectarine

Ingrediente:
Blat:
400 ml lapte,100 gr unt sau margarina,750 gr faina,1 plic praf de copt,100 gr zahar,1 plic zahar vanilinat,2 oua.
Crema:
800 gr branza dulce,1 plic budinca de vanilie,400 ml lapte,4 oua,1 esenta de rom.
Garnitura de fructe:
500 gr prune,4 nectarine,1 lingura dulceata de caise

Mod de preparare:
Aluat:
Preparam aluatul din ingredeinteastfel: amestecam untul cu zaharul,adaugam ouale,si apoi laptele alternativ cu faina.

Aluatul se intinde in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.
Preparam si crema din toate ingredientele si o turnam peste aluatul din tava.

 Deasupre asezam felii de piersica pe diagonala si sferturi de prune( ale mele erau foarte mari) sau puteti pune jumatati.

Dam la cuptor la foc mediu cam 40-50 min.
Cand s-a copt ungem fructele cu gemul de piersici.

Portionam rece.

4 comentarii:

Trimiteţi un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...