.

marți, 2 octombrie 2012

Melcisori cu nuca


Ingrediente:

  • 2 oua
  • 50 gr unt topit
  • 100 gr zahar
  • 10 gr drojdie
  • 500 gr faina
  • 250 ml lapte cald
  • 1 ou pentru uns
  • 200 gr nuca macinata+100 gr zahar
  • 100 ml sirop din apa si zahar

Mod de preparare:

Drojdia se dizolva cu putin zahar si lapte caldut.Se pune peste faina alaturi de zahar,oua,laptele caldut,margarina topita(untul topit) si coaja de lamaie.
Din toate acestea se farmanta un alat care se lasa la crescut 40 min.

Nuca macinata se amesteca cu zaharul.
Din aluatul crescut se intind 2 foi pe care se presara nuca amestecata cu zahar.

Rulam foarte strans si apoi taiem felii de cate 2 cm.Se pun feliile de rulou in tava unsa cu putina margarina topita sau ulei.

Se lasa 15 min sa creasca putin,apoi se ung cu ou si se dau la cuptor 25 min.
Cand se scot din cuptor se ung cu ajutorul unei pensule cu sirop din apa si zahar.Se lasa cateva min sa absoarba siropul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Trimiteţi un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...