.

duminică, 16 septembrie 2012

Prajitura cu visine si jeleu rubin de visine

Ingrediente

Blat: 8 oua,8 linguri de apa,8 linguri de ulei,2 cesti(ceai) cu zahar,2 si 1/2 cesti cu faina,3 linguri cacao,1 praf de copt

Crema: 1 litru lapte,2 plicuri budinca de vanilie,10 linguri de zahar,300 ml frisca si 400 gr visine fara samburi

Glazura: 3 plicuri de tort jelee,500 ml suc de visine indulcit
Decor: 100 gr ciocolata alba


Mod de preparare:

Blat: Ouale se separa,albusurile se bat spauma impreuna cu apa,adaugam zaharul,apoi uleiul si apoi galbenusurile.Incorporam amstecand usor si faina,cacaua si praful de copt.Punem compozitia la copt in tava tapetata cu hartie de copt.Dupa ce blatul s-a copt si racit se taie in doua.




Crema: Budinca se fierbe impreuna cu laptele si zaharul dupa care se lasa la racit. Cand este rece se mixeaza si se adauga si frisca. In crema incorporam si visinele scurse bine de zeama.Umplem prajitura cu acesta crema.



Glazura: Jeleul se prepara dupa instructiuni si se toarna peste prajitura in momentul in care incepe sa se inchege pentru a obtine un aspect de bucatele de rubin Intindem foarte repede stratul de jeleu.


Decoram cu decoruri facute din ciocolata alba. 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Trimiteţi un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...