.

marți, 18 septembrie 2012

Ciorba de burta

Ingrediente:

  • 1-2 morcovi
  • 4 galbenusuri
  • . otet
  • 4-5 catei de usturoi
  • 500 gr burta de vita(prefiarta)
  • 1 os de vita cu maduva
  • . cateva boabe de piper,sare,o foaie de dafin
  • 4 linguri de smantana

Mod de preparare:

Ciorba asta este printre preferatele sotului meu,eu nu o mananc niciodata,de aceea eu fac putina.Doar unul din baietii mei mai mananca acesta ciorba de burta.De aceea eu fac cantitati mai mici de ciorba si folosesc doar burta prefiarta din comert.
Osul de vita si burta se pun la fiert.Adaugam sare,foaia de dafin,boabele de piper.Las sa fiarba cam o ora si apoi adaug morcovul curatat si taiat bastonase.

Dupa ce a fiert si morcovul scot osul din ciorba.
Rastorn ciorba intr-o alta oala in care va ramane.
Se pregateste mujdeiul din usturoiul fin tocat si cateva linguri de apa foarte rece.Adaugam si galbenusurile.

Se bat galbenusurile cu smantana.

Se dilueaza amestecul de smantana si galbenusuri cu un polonic de zeama fierbinte, apoi se adauga la ciorba .
Otetul se adauga in farfurie de cel ce mananca.
Se serveste fierbinte, presarata cu ceva patrunjel verde tocat. Se potriveste de minune cu ardei iute proaspat sau murat.


2 comentarii:

  1. Ciorba asta este preferata sotului meu si o pregateste chiar el!Pentru culoare, stiu ca mai adauga si gogosar murat.

    Foarte bine arata!:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc pentru ideea cu gogosrul.O voi incerca si eu sa vad daca o sa-i placa.Desi nu vad de ce sa nu-i placa.Te pup.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteţi un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...