.

joi, 20 septembrie 2012

PLACINTA CU MERE SI PRUNE

           
PLACINTA CU MERE SI PRUNE 
Ingrediente:
Aluat:
200 ml lapte,
50 gr unt sau margarina,
375 gr faina,1 plic Garant pentru aluaturi dospite Dr Oetker,
50 gr zahar,
1 plic Zahar vanilinat Dr.Oetker,
1 priza sare,
1 ou.
Crema de branza:
500 gr branza dulce,
1 plic Intaritor pentru prajituri cu branza Dr.Oetker,
250 ml lapte,
2 oua,
1 lingurita esenta migdale Dr.Oetker.
Garnitura de fructe: 
1 kg de prune,
400 gr mere,
2 linguri dulceata de caise,
30 gr migdale rase.
Mod de preparare:
Aluat:Se cerne făina într-un castron şi se amestecă cu Garantul pentru aluaturi dospite.
Se adaugă restul ingredientelor şi se amestecă cu mixerul (braţele pentru frământat)
pentru început la viteză mică, apoi pentru cca. 5 minute la viteză maximă până se
obţine un aluat neted. Se întinde aluatul într-o tavă unsă în prealabil cu ulei .

Crema de branza:
Se amestecă brânza, esența de migdale, laptele şi ouăle într-un castron. Se adaugă
Întăritorul pentru prăjituri cu brânză şi se amestecă conform instrucţiunilor de pe
ambalaj. Se întinde crema uniform peste aluat şi se lasă să se odihnească timp de
15 minute.
Se spală prunele şi merele şi se lasă la scurs. Se taie prunele în jumătăţi, se scot
sâmburii şi se crestează în partea superioară. Se curăţă merele, se scot sâmburii şi
se taie felii subţiri pe lăţime.
Se aşază merele şi prunele diagonal asemănător cu țiglele unui acoperiş (prunele
cu partea interioară în sus) pe cremă.
Cuptor cu aer fierbinte: cca. 180 ºC (preîncălzit)
Cuptor electric: cca. 180 ºC (preîncălzit)
Cuptor cu gaz: treapta 2-3 (preîncălzit)
Timp de coacere: cca. 30 de minute
Se trece dulceaţa de caise printr-o sită. Se întinde pe prăjitura încă fierbinte cu
ajutorul unei pensule de bucătărie şi se presară migdale.





             
                  Acesta este placinta preparata de mine.Foarte buna,abia au avut rabdare baietii mei sa tai o  bucatica pentru poza .A mai ramas un colt in tava,toata placinata s-a mancat.Urmeaza sa o mai prepar,pentru ca este foarte buna.De asemni voi mai incerca si alte retete din retetar.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Trimiteţi un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...