.

vineri, 7 noiembrie 2014

Tort de ciocolata






Ingrediente:
Blat:
10 oua
10 linguri apa
10 linguri zahar
 3 linguri cacao
14 linguri faina
1 lingura praf de copt

Crema:
500 ml frisca lichida
500 gr ciocolata

Glazura:
200 gr ciocolata
100 ml frisca
2 galbenusuri
Decoruri din ciocolata

Mod de preparare:
Blat:
Albusurile se bat spuma impreuna cu apa.Adaugam zaharul,iar cand acesta s-a topt adaugam si galbenusurile.Incorporam amestecand usor cacaua,faina si praful de copt.Coacem blatul intr-o tava patrata in care am pus hartie de copt.
Cand blatul este copt si apoi racit il sectionam pe doua locuri pentru a obtine trei foi de blat.
Pentru a insiropa   blatul vom pregati un sirop din:250 ml apa,4 linguri zahar si esenta cu aroma de cognac.
Crema:
Frisca se pune la foc si cand este calda adaugam ciocolata maruntita si amestecam pentru a se topi.Lasam la cere 5-6 ore cel putin dupa care mixam pana devine spumoasa.Cu acesta crema umplem tortul,decoram lateralele.
Glazura:
Topim ciocolata pe abur,o dam deoparte,adaugam frisca si galbenusurile si amestecam rapid.Intindem imediat glazura peste tort.
Decoram cu decorurile din ciocolata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Trimiteţi un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...