.

marți, 4 noiembrie 2014

Pulpa de porc la cuptor cu sos de mustar



Ingrediente:
1,5 kg pulpa de porc fara os si grasime
sare,condimente pentru carne de porc
piper roz boabe
50 ml ulei
 200 ml vin alb
200 ml apa
2-3 crengute cimbru verde
Pentru sos:
1 ceapa
50 ml ulei
 2 linguri mustar cu boabe
100 ml vin alb
200 ml smantana
sare

 Mod de preparare:
Carnea se condimenteaza,se aseaza intr-un vas de ceramica in care am pus ulei.Presaram boabele de piper roz,adaugam crengutele de cimbru,apa si vinul.Acoperim cu folie de aluminiu si dam la cuptor 45 min.


 Cand carnea este sufiecient de facuta,descoperim vasul si mai lasam doar cateva min pentru a se rumeni putin.Portionam carnea pentru servire dupa ce am scos vasul din cuptor .

Inainte de a se termina de gatit friptura cam cu 15 min ne apucam de pregatit sosul.
Ceapa tocata foarte fin se caleste in ulei pana se inmoaie bine,adaugam  vinul si lasam sa fiarba pana se evapora binisor.Adaugam in sos mustarul si smantana.Le mai dam un clocot si e gata pentru servit peste feliile de carne asezate pe farfurie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Trimiteţi un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...