.

duminică, 9 noiembrie 2014

Tort "Cristal"








Ingrediente:
Blat:
4 ouă,
3 linguri de apă ,
150 g zahăr,
1 plic Zahăr vanilinat Dr. Oetker,
150 g făină,
1 plic Original Pudding cu gust de
ciocolată neagră Dr. Oetker,
2 lingurițe Praf de copt cu șofran
Dr. Oetker.
 Crema:
2 plicuri Original Pudding gust de
frișcă Dr. Oetker,
1 l lapte,
80 g zahăr,
400 ml frișcă,
1 linguriță Esență de migdale
Dr. Oetker.
Sirop:
150 g zahăr,
150 ml apă.
Decor:
Ciocolată albă rasă(50 g).



Mod de preparare:

Blat:

Albusurile se bat spuma impreuna cu apa,adaugam zaharul si galbenusurile.Incorporam amestecand usor praful de budinca,faina si praful de copt.Se pune compozitia in forma de copt tapetata cu hartie de copt(am folosit o forma de copt cu diametrul de 20 cm).
Coacem blatul,facem testul cu scobitoarea.Dupa coacere si racire se taie pe orizontala pentru a avea trei foi de blat.
Crema:
Preparam crema de budinca dupa instructiunile de pe plic.Acoperim cu o folie alimentara si lasam la rece.Cand este rece mixam budinca si adaugam frisca si esenta de migdale.
Preparam siropul incazind apa pana se topeste zaharul si apoi lasam sa se raceasca.
Am insiropat prima foaie,se intinde crema in strat uniform.Asezam a doua foaie pe care o insiropam si intindem iar crema.Imbracam si decoram tortul cu crema ramasa.Obtional decoram si cu ciocolata alba rasa.Eu a decorat doar cu crema si cateva bombonele de decor argintii.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Trimiteţi un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...