.

vineri, 7 noiembrie 2014

Tort cu napolitana






Ingrediente:
2 foi de napolitana
Blat galben:
4 oua
4 linguri apa
4 linguri zahar
6 linguri faina
1 lingurita praf de copt
Blat alb:
4 albusuri
4 linguri apa
4 linguri zahar
50 gr nuca de cocos
4 linguri faina
1 lingurita praf de copt
Crema:
400 gr ciocolata
400 ml frisca
Decor:
300 gr ciocolata
100 ml frisca
50 gr ciocolata alba

Mod de preparare:
 Blat galben:
Separam ouale ,iar albusurile impreuna cu apa se bat spuma.Adaugam zaharul si batem bine pana se intareste spuma si devine lucioasa.Adaugam galbenusurile si mai batem pana se amesteca bine.Incorporam apoi faina si praful de copt amestecand usor cu o paleta sau lingura.In tava de copt in care am pus hartie de copt asezam o foaie de napolitana cu  formele mai iesite in relief in jos si aintindem apoi uniform deasupra compozitia de blat.Dam la cuptor cam 25 de min.
Blat alb:
Albusurile se bat spuma impreuna cu apa,adaugam zaharul si cand acesta s-a topit adaugam si nuca de cocos.Incorporam faina si praful de copt si procedam apoi la fel ca celalat blat,intindem compozitia peste foaia de napolitana si dam tava la cuptor.
Cand cele doua foi sunt reci se taie exact pe jumatate.
Crema:
Incalzim frisca si adaugam ciocolata maruntita si mai lasam pe foc pana se topeste ciocolata insa nu trebuie sa fiarba.Lasam la rece 5-6 ore pana se intareste crema dupa care mixam pana devine spumoasa.
Intindem peste fiecare foaie crema si le suprapunem alternativ cum dorim.Deoarece foile se inconvoaie in timp ce se racesc va fi necesar sa lasam cateva ore tortul umplut la rece cu o tava in care vom aseza o greutate care sa preseze uniform.
Decoram apoi cu ciocolata neagra si apoi alcatuim dupa imaginatie o dantela din ciocolata alba.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Trimiteţi un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...