.

sâmbătă, 22 noiembrie 2014

Tarta cu branza si smochine




Ingrediente:

Aluat:
100 gr unt,100 gr zahar,
250 gr faina,2 oua.
Umplutura:
500 gr branza dulce,100 gr zahar, 2 oua,1 lingura zahar vanilinat sau esenta de vanilie.
5-6 smochine mai mari


Mod de preparare:
 Untul se mixeaza cu zaharul,se adauaga ouale si apoi se incorporeaza faina .Aluatul va fi destul de moale dar il vom pune la frigider impachetat intr-o folie.Dupa cateva ore aluatul va fi perfect pentru a intinde o foaie de tarta.Scoatem aluatul din folie si-l punem pe masa pe care inainte am presarat faina.Framantam putin aluatu si apoi intindem foaia pe care o asezam in tava de tarta.
Branza se maesteca cu zaharul,aroma de vanilie(zahar sau esenta) si ouale.Se pune peste aluatul de tarta si se uniformizeaza.Smochinele se taie in felii destul de subtirele pe care le aranjam in forma circulara.
Dam tava la cuptor pentru 30 min.
Eu am folosit la copt o forma de tarta din sticla termorezistenta.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Trimiteţi un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...