.

miercuri, 10 septembrie 2014

Salata de cartofi si sfecla rosie




Ingrediente:
1 sfecla rosie coapta
3 cartofi mari fierti in coaja
1-2 cepe verzi
200 gr salam Victoria
maioneza dintr-un ou intreg
1 morcov mare
felii de paine neagra


Mod de preparare:
 Prima data coacem sfecla in cuptor si punem cartofii in coaja la fiert.Cand sunt gata fiecare se lasa sa se raceasca.
Sfecla rece se curata si se da pe razatoarea mare.Morcovul de asemeni se da pe razatoarea mare.
Cartofii se curata de coaja si se taie in cubulete.Ceapa verde se taie marunt.Salamul feliat se taie si el cubulete.
Pregatim maioneza din ou: punem in vasul blenderului vertical un ou,250 ml ulei si 1 lingurita mustar.Se amesteca cu blenderul 2-3 min.Vom obtine o maioneza usoara si intr-un timp record.
Sfecla,morcovul si jumatate din maioneza se amesteca.Condimentam dupa gust cu putina sare si piper.
Cartofii,salamul si ceapa se amesteca cu restul de maioneza.
Avem nevoie si de un inel pentru a putea monta salata(de preferat cam de 8-10 cm in diametru)
Din feliile de paine se taie un cerc pe marimea inelului pentru aranjat salata.
Pe farfuria de servit punem inelul,fixam felia de panine neagra,un start din compozitia de cartofi.Presam bine in forma si apoi punem o parte din compozitia de sfecla rosie.Presam usor si acest amestec.Scoatem usor inelul tragand in sus.
Decoram cu putina maioneza si verdeata.



Un comentariu:

  1. Te invit la un concurs cu tema: „Ce ai face 88.000 de lei? O fapta buna sau ti-ai satisface o placere vinovata?” Astfel premiez cele mai bune trei articole:
    Premiul 1 - 500 de lei;
    Premiul 2 - 200 de lei;
    Premiul 3 - 100 de lei.
    Scrie un articol si castiga! Castiga cu visul tau si demonstreaza-mi cat esti de iscusit in taina scrisului!
    Mult succes!
    http://literestacojii.wordpress.com/2014/09/02/concurs-avbs-credit

    RăspundețiȘtergere

Trimiteţi un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...